Peygamberimizin (s.a.v.) eğitim ve öğretime verdiği önem açısından değerlendiriniz

Peygamberimizin (s.a.v.) eğitim ve öğretime verdiği önem açısından değerlendiriniz
Peygamberimiz (s.a.v.), Bedir Savaşı’nda Mekkeli müşriklerden esir alınanların bazılarınıfidye karşılığında bazılarını da on Müslüman’a okuma ve yazma öğretmesi karşılığında serbest bıraktı

Peygamberimiz (s.a.v.), Bedir Savaşı’nda Mekkeli müşriklerden esir alınanların bazılarını fidye karşılığında bazılarını da on Müslüman’a okuma ve yazma öğretmesi karşılığında serbest bıraktı. Bu durumu Peygamberimizin (s.a.v.) eğitim ve öğretime verdiği önem açısından sınıfınızda değerlendiriniz.

Hz. Peygamber (asm) ilim öğrenmede kadın-erkek ayırımı gözetmemiş, erkeklerin yanı sıra kadınların eğitimiyle de ilgilenmiştir. Onlara özel gün ayırarak konuşma yapmıştır. Allah’a iman eden bir toplum oluşturmayı amaçlayan Hz. Peygamber (asm) ilme, eğitim ve öğretime büyük önem vermiştir. Onun faaliyetlerinde ve sözlerinde bilgi, öğrenme, öğretme, öğrenci ve öğretmene verilen değer çok fazla yer tutar. Hadis literatüründe eğitim ve öğretime teşvik eden yüzlerce ve buna karşılık bilgisizliği yeren çok sayıda hadis mevcuttur.

33
5
6
5
6
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.