Peygamberimizin (s.a.v.) Mekke Dönemi’nde yaptığı davetlerle ilgili en çok dikkatinizi çeken ve sizi etkileyen husus ne oldu

Peygamberimizin (s.a.v.) Mekke Dönemi’nde yaptığı davetlerle ilgili en çok dikkatinizi çeken ve sizi etkileyen husus ne oldu
Peygamberimizin (s.a.v.) Mekke Dönemi’nde yaptığı davetlerle ilgili en çok dikkatiniziçeken ve sizi etkileyen husus ne oldu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

613 civarında Kuran, Muhammed’e “en yakın akrabalarınızı uyarmasını” emretti), halka açık vaaz aşamasını başlatıyor. Bir gün Safa Tepesine çıktı ve kabile reislerini davet etti. Muhammed’in yalan söylediğini hiç duymamış olan kabile liderlerinin ona inanacaklarına dair güvenceler aldıktan sonra, Allah’ın Birliğini ilan etti. Daha sonra Muhammed, mesajının özünü ilettiği ve savunduğu akşam yemekleri düzenledi. Bu olaylarda Muhammed, amcaları Hamza ve Abbas onu kabul etmesine rağmen. yine amcalarından biri olan Ebu Leheb’in şiddetli muhalefetiyle karşılaştı.

424
42
180
35
71
41
336
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.