Peygamberimizin (s.a.v.) sütannesi Halime hakkında bir araştırma yapınız

Peygamberimizin (s.a.v.) sütannesi Halime hakkında bir araştırma yapınız
Peygamberimizin (s.a.v.) sütannesi Halime hakkında bir araştırma yapınız ve edindiğinizbilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamberimizin (s.a.v.) sütannesi Halime hakkında bir araştırma yapınız ve edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Halime binti Abi Dübey veya Halime binti Abi Dübe, Peygamberimiz Muhammed'in (s.a.v.) sütannesi olarak bilinir. İslam tarihinde önemli bir rol oynayan bu kadın, Hevâzin kabilesinin Sa‘d b. Bekir koluna mensuptur. Hz. Muhammed'in (s.a.v.) annesi Amine, sütanne arayışında Halime'yi bulmuş ve ona Hz. Muhammed'i (s.a.v.) sütannelik yapmayı teklif etmiştir. Halime, Hz. Muhammed'i (s.a.v.) sütannelik yapmayı kabul etmiş ve onu kendi kabilesine götürmüştür. Peygamberimizin çocukluğunun geçtiği bu dönemde Halime ve ailesi, birçok hayır ve bereketle karşılaştığını ifade etmiştir. Bu nedenle Halime'nin sütanneliği İslam tarihinde önemli bir bağlamı ifade eder.

359
119
1809
151
598
70
672
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.