Peygamberimizin (s.a.v.), zekât ve sadaka ile ilgili iki hadisini araştırın

Peygamberimizin (s.a.v.), zekât ve sadaka ile ilgili iki hadisini araştırın
Peygamberimizin (s.a.v.), zekât ve sadaka ile ilgili iki hadisini araştırıp defterinize yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamberimizin (s.a.v.), zekât ve sadaka ile ilgili iki hadisini araştırıp defterinize yazınız

Ödev cevabı kısaca : Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) zekât ve sadaka ile ilgili iki hadis:

Zekât Hadisi: Peygamber Muhammed (s.a.v.), zekâtın önemini ve değerini vurgulayan birçok hadis bırakmıştır. İşte onlardan biri:
"Zekât, yoksulların hakkıdır. Allah onu zenginlerin mallarından alır ve onunla fakirleri zenginleştirir." - (Tirmizi, Zekat, 1)
"Malın en hayırlısı, Allah'ın rızasını kazanmak için zekâtını verdiği, komşusu için sadaka verdiği ve ailesinin ihtiyacını karşıladığı maldır." - (İbni Mace, Zekât, 16)

Sadaka Hadisi: Sadaka vermenin faziletini anlatan bir hadis:
"Sadaka, belayı defeder ve ölümü geciktirir." - (Tirmizi, Birr, 45)
"Sadaka verenin yüzü, Allah'ın kıyamet günü yüzünü ağarttığı gibidir." - (Tirmizi, Birr, 56)

Bu hadisler, zekâtın fakirlerin hakkı olduğunu ve sadakanın olumsuz olayları önleyebileceğini öğretiyor. Müslümanlar, bu öğretilere uyarak zekât verirler ve sadaka dağıtırlar.

512
92
351
71
71
522
338
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum