Peygamberimiz’in vefatı Müslümanları nasıl etkilemiştir

Peygamberimiz’in vefatı Müslümanları nasıl etkilemiştir
Peygamberimiz’in (s.a.v.) vefatı Müslümanları nasıl etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimizin vefatı Müslümanları derinden etkilemiştir. Müslümanlar Peygamberimizin vefatına inanamadılar ve ne yapacaklarını bilemediler. Hz. Ebubekir Müslümanları teskin etmeye çalıştı ve şu sözleri söyledi ” Kim ki Muhammed’e (a.s.m.) tapıyorsa, bilsin ki, Muhammed (a.s.m.) ölmüştür. Kim ki Allah’a ibadet ve kulluk ediyorsa bilsin ki, Allah Hayy’dır, ölümsüzdür.”

Peygamber Efendimiz, yaşadığı müddetçe pek çok insana etki etmiş; pek çok insana yol göstermiş ve onları iyi etmiştir. Bu yüzden, pek çok topluluk Peygamber Efendimizin vefatını büyük bir üzüntü ile karşılamışlardır. O kadar üzülmüşlerdir ki, O'nun öldüğünü kabullenmek istememişlerdir.

Dört halifeden biri olan Hz. Ömer, Hz. Muhammed'in öldüğünü söyleyen kişilere kılıç çekmiştir. Bu haberi verenleri cezalandıracağını söylemiştir. Bir diğer halife olan Hz. Ebubekir, Hz. Ömer'e göre daha sakin bir tutum izlemiş; Müslümanları sakinleştirmeye çalışmıştır. Hz. Muhammed vefat etti diye başka bir dine dönenleri veya inanmayı bırakanları Allah'ın affetmeyeceğini, böyle bir tavrın yanlış olacağını söylemiştir. Topluluklara, O'nun bıraktığı dini yaşatacaklarını söyleyerek umutlandırmak istemiştir.

4821
1552
2278
205
194
301
350
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum