Peygamberlerin hak dini anlatırken yaşadıkları zorluklar karşısında nasıl tavır takındılar

Peygamberlerin hak dini anlatırken yaşadıkları zorluklar karşısında nasıl tavır takındılar
Peygamberlerin hak dini anlatırken yaşadıkları zorluklar karşısındanasıl tavır takındıklarını arkadaşlarınızla konuşunuz.

Sabırlı ve tevekkülle Allah’a sığınmışlardır. Karşılaştıkları zorluklar karşısında asla bıkkınlık göstermemiş ve davalarından vazgeçmemişlerdir.

1. Canlarından oldular.
2. Sakat bırakılan dişi kırılanlar oldu.
3. Ailelerine zarar verdiler.
4. İnanları cezalandırdılar.
5. Yurtlarından kovdular

İstisnasız tüm Peygamberler, Allah varlığını birliğini ve kendi peygamberliklerini insanlara bildirirken rahatı bozulan, Peygamberin geldiği kabileyi beğenmeyen ve karşı ırklardan olan insanların hoşuna gitmezdi.

Peygamberler tebliğ görevini yerine getirken bir çok zorlula imtihan oldular. Eyüp (a.s.) Peygamber hastalık, çocukları ve yoksuzlukla imtihan oldu sabrı ile imtihanı kazandı. Zekeriya (a.s.) Peygamber evlatsızlıkla imtihana tabıi oldu sabrından dolayı 90 yaşında evlat sevgisine kavuştu ve evladı Yahya (a.s.)'da Peygamber oldu.

22
36
44
55
67
77
112
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.