Peygamberlerin hayatından ne gibi dersler ve mesajlar çıkarabiliriz

Peygamberlerin hayatından ne gibi dersler ve mesajlar çıkarabiliriz
Peygamberlerin hayatından ne gibi dersler ve mesajlar çıkarabiliriz, konuda verilen bilgilerden de yararlanarak sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Andolsun onların (geçmiş peygamberler ve ümmetlerinin) kıssalarında akıl sahipleri için pek çok ibretler vardır. (Bu Kur’an) uydurulabilecek bir söz değildir. Fakat o, kendinden öncekileri tasdik eden, her şeyi açıklayan (bir kitaptır); iman eden toplum için bir rahmet ve bir hidayettir.” Yusuf suresi, 111. ayet.

Peygamberlerin hayatından ne gibi dersler ve mesajlar çıkarabiliriz? Konuda verilen bilgilerden de yararlanarak düşüncelerinizi sınıfta açıklayınız.

Kur’an’da anlatılan Peygamber kıssalarında Allah’ın emrinden çıkıp onu inkar edenleri uğramış olduğu son anlatılmaktadır. Sonumuz onlar gibi olmasın istiyorsak kıssalardan dersler çıkarmalıyız.

349
351
261
46
111
1
50
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.