Peygamberlik müessesesinin insanlık için önemi

Peygamberlik müessesesinin insanlık için önemi
Peygamberlik müessesesinin insanlık için önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberler insanları yanlış ve sapkın inançlarından ayırarak doğru yola ulaştırmak için gönderilmişlerdir. İnsan aklının metafizik sahadaki acizliği, insana yol gösterecek bir başka rehberi gerekli kılar. Bu rehber ise peygamberdir.

Peygamberlik müessesi çok önemlidir çünkü Peygamberler insanlara Allah'ın emirlerini açıklarlar. Mesela Kuranı Kerimde namazın farz olduğu yazılıdır ama nasıl yazılacağını peygamber efendimiz açıklamıştır.

Peygamber, Cenâb-ı Hakk'ın razı olduğu insan modelidir. Taklit edilmesiyle hakikate ve hidayete kavuşulan örnek şahsiyettir. Ve peygamber, ismet sıfatına sahiptir. Yani, ondan, Allah'ın razı olmayacağı hiçbir söz, fiil ve hareket sâdır olmaz. O, bu noktada ilâhî bir murakabe ve rabbanî bir sigorta altındadır. Hem sözleri, hem işleri, hem de hâlleri insanlar için birer hidayet meşalesidir. “Resul” sıfatıyla insanlara sadece hakkı, doğruyu, güzeli emreder ve bunlara “abd” sıfatıyla, en ileri seviyede, kendisi uyar.

1352
1333
506
86
210
89
259
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.