Pillerin çevreye rastgele atılmasının zararları

Pillerin çevreye rastgele atılmasının zararları
Pillerin çevreye rastgele atılmasının zararları neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevreye gelişigüzel atılan piller büyük bir kirlilik oluşturur ve doğal dengeye zarar verir. Aynı şekilde pilleri ezmek ya da pillerin içini açmak, onları ateşe atmak ve ısıtmak da tehlikelidir. Pil atıklarının çevreye zarar vermemesi için tek kullanımlık piller yerine şarj edilebilir pillerin tercih edilmesi ve pillerin atık pil toplama kutularına atılması gerekmektedir.

Pillerin çevreye rastgele atılmasının zararları bulunmaktadır. Piller kimyasal atıklar olarak çevreye olumsuz etkiler yapmaktadır Piller çevrenin kirlenmesine ve canlılık faaliyetlerinin yavaşlamasına, bitmesine neden olmaktadır. Pillerin içerdiği maddeler radyoaktif maddelerdir. Yarılanma süreleri çok uzundur. Doğaya karışmazlar. Karışana kadar binlerce sene geçebilir.

Pillerin çevreye rastgele atılmasının zararları çevrenin kirlenmesi, canlıların zarar görmesi şeklinde kalıcı ve ölümcül sonuçlara neden olabilir. Piller kimyasal atık olduğu için sağlık sorunlarının yaşanmasına da neden olur. Atık pillerin bir yerde toplanması ve geri kazanıma verilmesi gerekir. Geri kazanım sayesinde yeniden kullanılabilir duruma getirilmeli sağlanmalıdır. Geri kazanım tesisleri kurulmalıdır.

163
107
181
6
7
8
126
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.