Pillerin geri dönüşümü diğer atık maddelerden neden ayrı yapılmalıdır

Pillerin geri dönüşümü diğer atık maddelerden neden ayrı yapılmalıdır
Pillerin geri dönüşümü diğer atık maddelerden neden ayrı yapılmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Pillerin içerisinde bulunan cıva, kurşun, kadmiyum, nikel gibi ağır metaller ile lityum ve elektrolit gibi kimyasalların toprağa, daha sonra da besin zincirine karışarak canlı hayatını tehlikeye atması önlenmeye çalışılmaktadır.

Ayrıca pillerin diğer atık maddelerden ayrı olarak geri dönüşümü yapılarak ekonomiye geri kazanımı da sağlanır. Bu zararlı maddeler pillerden uygun yöntemlerle ayrıştırılarak bertaraf edilir ya da pillerin tekrar kullanılması yöntemi uygulanır.

Kullanım süresi dolmuş ve atık pil olarak adlandırılan bu ürünler tıpkı kâğıt, cam, metal ve yağ gibi maddeler gibi geri dönüştürülebilir. Bunun için kullanım süresi tamamen bitmiş atık pilleri bir yerde biriktirerek bunları çevremizde birçok alanda yer alan atık pil kutularına atabilirsiniz. Burada biriken atık piller toplanarak Kocaeli ve Ankara’da yer alan ayırma tesislerine getirilir. Burada içerisinde yer alan maddeler göre ayrılan piller çatal kaşıktan cep telefonuna kadar birçok ürünün yapımında ham madde olarak kullanılmaktadır. Tap-der tarafından ülkemizde gerçekleşen atık pilleri geri dönüştürme çalışmaları giderek yaygınlaşmaktadır. Okullarda yapılan seminer, kongre gibi faaliyetlerle yeni nesillere atık pillerin geri dönüşümünün ne kadar önemli olduğu anlatılmaktadır.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.