Plastik torba kullanımının yaygınlaşması diğer canlıların yaşamlarını nasıl etkiler

Plastik torba kullanımının yaygınlaşması diğer canlıların yaşamlarını nasıl etkiler
Plastik torba kullanımının yaygınlaşması diğer canlıların yaşamlarını nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Denizde yaşayan canlıları inceleyecek olursak, balina ve yunus gibi deniz canlıları, plastik torbaları yem olarak algılayıp yutar ve karınlarında biriken bu torbalar ilerleyen zamanda bu canlılara zarar verir ve hatta bu canlıların ölümüne sebep olabilir.

Diğer deniz canlıları, örneğin su kaplumbağalarının burnuna plastik torba parçaları takılı kalabilir ve su kaplumbağaları bu durumda hayati fonksiyonlarının işlememesi sonucunda ölebilir.

Doğada bulunan kuşlar, plastik torbaları yuvalarını yapmak için kullanabilir ve kimi zaman plastik torbanın parçalarını yem sanıp yiyebilir veya yavrularına verebilir. Bu durumda kuşlar, boğulma ve ölme tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar.

Plastik torbalar ayrıca doğaya zarar vermekte ve bu sebepten ötürü diğer canlıların yaşam alanlarını tehdit etmekte, onların yaşadığı yerlerin küçülmesine sebep olmakta ve yaşamlarını sürdürmek için gerekli olan kaynakların azalmasının başlıca nedeni olmaktadır.

2344
1438
1434
634
736
438
2390
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.