Polistiren nedir

Polistiren nedir
Polistiren nedir,, ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Stiren monomerinden oluşmuştur. Polistiren hafif, yoğunluğu düşük, şeffaf, renksiz, sert, kırılgan bir katıdır. Yiyecek kabı, oyuncak, ısı yalıtım levhası, cihaz ve mobilya bileşeni, ambalaj malzemesi gibi birçok kullanım alanı vardır. En önemli kullanım alanı ise “strafor köpük” üretimidir. Polistiren, normalde şeffaf ve serttir. Bunun içine pentan gibi kaynama noktası düşük bir madde (%4, %7 oranında) katılarak tanecikler oluşturulur.

Bu tanecikler kalıba konulup sıcak hava ya da buharda ısıtıldığında, ısı çözücünün (pentanın) buharlaşmasını ve böylece kalıp içinde köpük oluşumunu sağlar. Bu şekilde yumurta kabı, çay – kahve bardağı, kalıplanmış yemek tabakları ve ambalaj malzemesi üretiminde kullanılır. Ayrıca strafor ısı iletkenliği düşük olduğu için ısı yalıtım levhası yapımında da kullanılır. Yine aynı özelliği nedeniyle polistirenden dalgıç kıyafetleri de yapılır. Polistiren, yalıtımı sayesinde dalgıçların vücut sıcaklıklarını korur yani vücudu sıcak tutar.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.