Politetrafloreten nedir

Politetrafloreten nedir
Politetrafloreten nedir, (PTFE) Politetrafloreten ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yüksek sıcaklıklara ve kimyasal etkilere dayanıklı olması, yapışması ve sürtünmesi az yüzey oluşturması en önemli özellikleridir. Teflon olarak da adlandırılır. Tetrafloreten monomerinden oluşur. Tetrafloreten, etenden türemiş bir bileşiktir. Molekülünde etenden farklı olarak hidrojenler yerine flor atomları vardır.

Politetrafloreten yukarıda belirtilen özelliği nedeniyle dişli, rulman gibi sürtünme olan sistemlerde yüzeyleri kaplayarak sürtünmeyi azaltmada; tencere, tava gibi mutfak gereçlerinde yapışmaz yüzey oluşturmada kullanılır. Kimyasallardan etkilenmediği için birçok aşındırıcı kimyasal madde, teflon kaplı kaplarda taşınır ya da saklanır. Lifleri sağlam olduğu için su tesisatı sızdırmazlık bantlarının ve diş iplerinin yapımında politetrafloreten kullanılır.

1
1
2
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.