Polyannacılık ne demek

Polyannacılık ne demek
Polyannacılık ne demek, hangi anlama gelir, Polyannacılıkla ilgili bir araştırma yapınız. Polyannacılıkla ilgili kısa bir araştırma yazısı. Polyannacılıkla ilgili araştırmalarınızdan yola çıkarak Polyannacı olmak isteyip istemediğinizi nedenleriyle açıkla

Polyannacılık kötü bir davranış biçimi değildir yalnız burada bir savunma mekanizması söz konusudur, kişi her olayın iyi tarafını görmeye çalışarak üzücü olayları bastırmaya çalışır ve bunun aşırısı kişinin ruh sağlığını etkileyebilir.

Polyanna, her şeyi iyiye, güzele yoran ve hoş karşılayan bir karakter olarak, iyiliğin kötülükle beraber gelse bile iyi karşılanması gerektiğini öne süren bir karakter olarak ortaya çıkmıştır. Bu bir akım haline gelerek tüm dünyada bilinen bir iyimser olma ahmaklığı olarak da tarif edilmektedir.

Polyannacılık, toz pembe bir dünyanın olduğunu, kusursuz bir yaşamın devam ettiğini, kusurları görmezden gelerek iyilik için çalışılması gerektiğini ortaya koyarak kötülüklerle mücadele etmeyi öne sürmektedir. Bununla beraber aşırı iyimserliğin getirdiği ahmaklık da eleştirel olarak Polyannacılık karşısına çıkmaktadır. Bu nedenle bu akım pek fazla tasvip edilmeyerek tenkit alan bir akım olmuştur.

Polyannacılıkla ilgili araştırmalarınızdan yola çıkarak Polyannacı olmak isteyip istemediğinizi nedenleriyle açıklayınız.

Her zaman olmak istemem. Çünkü bence insan her olay ve durum karşısında her zaman iyi ki böyle olmuş ya da vardır böyle olmasında bir iyilik diye düşünmemeli. Bu durum insanı yaşadığı her şeye karşı kabullenme içinde bırakabilir. Oysa insan bazen bu durumlardan kurtulmak için farklı seçenekler yaratmalı çözümler üretme yoluna gitmelidir.

580
38
53
66
123
20
60
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
8 Yorum