Prof. Dr. Aziz Sancar’ın bilim insanlarını çalışmaya yönelten unsurlar nelerdir

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın bilim insanlarını çalışmaya yönelten unsurlar nelerdir
Prof. Dr. Aziz Sancar’ın bu anlatımına göre, bilim insanlarını çalışmaya yönelten unsurlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir bilim insanı olsanız hangi alanda çalışmak isterdiniz? Neden?

Ben özellikle teknoloji alanında çalışmak isterdim. Çünkü yaşadığımız çağ teknoloji çağıdır. Ben de elimden geldiğince bu çağa ayak uydurmak bu çağın gerisinde durmamak için bilinçli bir insan olmak isterdim.

Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinle ilgili aşağıdaki soruyu cevaplayınız.

Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel ödülünü alması ile ilgili yaptığı bir konuşmasında; Yıllar önce benim bölümümde çalışan bir meslektaşım, “Çok çalışacağım, Nobel’i alacağım.” dedi. Ona dedim ki “Biz araştırmalarımızı Nobel’i kazanmak için yapmıyoruz. Ben sadece meraklıyım ve bir şeyleri keşfetmek istiyorum. Ben ülkemi çok seviyorum ve ülkem için bir şeyler yapmak istiyorum. Nobel almak için araştırma yapacağım, demeyin; insanlık için, toplum için bir şeyler yapacağım deyin.”

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın bu anlatımına göre, bilim insanlarını çalışmaya yönelten unsurlar nelerdir? Yazınız.

Çok çalışmak, meraklı olmak, çalışmayı sevmek, herhangi bir ödül almak için değil insanlığa faydalı olmak için çalışmak, ülkesini sevmek, gibi unsurların olması gerektiğini söyler.

1390
456
1271
193
362
527
516
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.