Proje Okulları listesi yayınlandı, MEB proje okullarını belirledi

Proje Okulları listesi yayınlandı, MEB proje okullarını belirledi
2018-2019 eğitim öğretim yılı için proje okulları listesi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı proje okulları listesini açıkladı.

Proje Okulları listesi yayınlandı, MEB proje okullarını belirledi

2018-2019 eğitim öğretim yılı itibarıyla Proje Okulu Belirleme Komisyonunca, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumu (proje okulu) olarak belirlenen okul listesine ilişkin Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 30/05/2018 tarihli ve E.10590507 sayılı yazısı tüm okullara, kurumlara, ilgili yerlere gönderildi.

PROJE OKULLARININ LİSTESİ YAYINLANDI

01/09/2016 tarihli ve 29818 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 23.05.2018 tarihli ve 10060325 sayılı yazıları çerçevesinde proje okullarının listesi MEB tarafından açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmi yazısında “652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37’nci maddesinin dokuzuncu fıkrasında; “Yurt içi veya yurt dışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar, Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programlan uygulanan okul ve kurumlar ile Bakan onayıyla doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlara yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri Bakan tarafından yapılır.” hükmüne yer verilmiştir. Bu kapsamda ek listelerde belirtilen eğitim kurumları ilgi Makam Onayı ile proje okulu olarak belirlenmiştir.” açıklaması yapıldı.

Proje Okulların listesine buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

İKGM tarafından proje okulları listesi Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, Bilgi İşlem Daire Başkanlığına, Öğretmen Atama Daire Başkanlığına, Özlük ve Kadro Dairesi Başkanlığına da gönderildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.