Puan eşitliliğini 5 kriter bozacak

Puan eşitliliğini 5 kriter bozacak
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, merkezi sınavla öğrenci alacak liselerle ilgili çalışmalarda sona gelindiğini, hiçbir öğrencinin istediği dışında bir yere yönlendirilmeyeceği söyledi.

Liselere yerleştirmelerle ilgili kılavuz Nisan’ın son haftasında ilan edilecek. Hangi okulların sınavla öğrenci alacağına ilişkin çalışmalarda da sona geldik. 3-4 il hariç geri kalan bütün illeri tamamladık. Merkezi sınavda sayısal ve sözel sorular yöneltilecek. Bu sorularda kesinlikle ezber istemiyoruz. Öğrenciler, puan üstünlüğüne göre yerleştirilecek.

Puanların eşit olması halinde,

  • Ortaokul başarı puanını dikkate alacağız,
  • bu puan aynı ise yaşı küçük olana öncelik vereceğiz,
  • bu da eşit ise o zaman 8, 7 ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanını alacağız, 
  • bu da eşit ise okula mazeretsiz olarak en az devamsızlık yapanı tercih edeceğiz, 
  • en sonunda da tercih önceliğini de dikkati alacağız.

Sınavsız yerleştirmede, ortaöğretim kayıt alanı dikkate alınacak. Her ortaokul, o alan içinde gidebileceği ortaöğretim kurumları ile eşleştirildi. Öğrencilerin ikametgahları, okula devam durumu, tercihleri, okul başarı puanları ve yaş kriterleri de dikkate alınarak bir yerleştirme yapılacak. Hiçbir öğrenci ve velimizin istemediği bir bölüme yönlendirme olmayacak. Meslek lisesini, açık liseyi, imam hatip lisesini istemiyorsa oralara gönderme yok.

Kaynak:Eğitim Sistem

18
17
29
83
26
26
75
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.