Pusulanın icadı hangi olaylara neden olmuştur

Pusulanın icadı hangi olaylara neden olmuştur
Pusulanın icadı hangi olaylara neden olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Pusula icat edilmeden önce denizciler kaybolma korkusu ile uzak denizlere açılamaz sadece kıyıyı takip ederlerdi. 12. yy. da aktif olarak kullanıldığı tahmin edilen pusula sayesinde denizciler artık uzak denizlere korkmadan yolculuk edebilir oldular. Uzak yolculuklar sayesinde yeni kıtalar keşfettiler. Yeni ticaret yolları buldular. Keşfettikleri bölgelerin insanlarıyla farklı kültür alışverişinde bulundular. Pusulanın icadı böylelikle sadece denizcilik alanında değil birçok alanda farklı gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır.

Pusula birden fazla çeşidi olan bir alet. Eğer askerseniz veya profesyonel bir amaç için değil de sadece doğa sporları için kullanacaksanız sizin için en iyi tür, standart ya da aynalı pusula. Yön bulmak için ise en kullanışlı model ise parmak pusulalar. Haritaya takılan ataç pusulalar tek başına veya yedek olarak taşınabilir.

24
32
31
54
40
53
79
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.