PYBS 2014 Sınav Giriş Yerleri Sorgula (Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı MEB Çıkmış Sorular ve Cevapları)

PYBS 2014 Sınav Giriş Yerleri Sorgula (Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı MEB Çıkmış Sorular ve Cevapları)
Devlet parasız yatılı ve bursluluk sınavlarına çok az kaldı. 2014 PYBS Sınavı Ne Zaman, 2014 Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı giriş yerleri açıklandı mı? PYBS sorgulamak için tıklayınız. MEB PYBS Sınav giriş yerleri burada. PYBS sınav giriş belge

2014 PYBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzuna göre, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik PYBS, 22 Haziran saat 10.00'da, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde yapılacak. Sınav yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te gerçekleştirilecek.  Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak.

Ancak, 8. sınıf öğrencileri ayrıca PYBS'ye katılmayacak; sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edecekler. Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrenciler, 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan öğrenciler bu haklarından yararlanamayacak. 8. sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak; bu öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar kullanılarak parasız yatılılığa ve bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak.

Tek oturum olarak yapılacak sınavda 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olacak. PYBS sonuçları,  21 Temmuz 2014'de açıklanacak. 
 

 

PYBS SINAVI GİRİŞ BELGESİ

 

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıflar için 10 Haziran 2014 tarihinde e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir. Öğrencilere “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” posta yoluyla gönderilmeyecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav Bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan; sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine YEĞİTEK Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığının uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir.

Yurtdışından sınav başvurusu yapan öğrencilerin sınav giriş belgeleri; 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıflar için 10 Haziran 2014 tarihinde “ (Ek-3) 2014 PYBS Yurt Dışı Başvuru Formu”nda belirtilen e-posta adresine gönderilecektir. 
 “Sınav Giriş Belgesi”ni alamayan öğrenciler, e-posta yolu ile Bakanlığımızın  pybs@meb.gov.tr adresine müracaat ettiklerinde, sınav giriş belgeleri belirttikleri e-posta  adresine gönderilecektir. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin “Sınav Giriş Belgesi”nde, kimlik bilgilerinin yanında sınavda alacağı özel hizmet durumu yer alacaktır. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.