PYBS başvuruları ne zaman bitiyor?

PYBS başvuruları ne zaman bitiyor?
1 Mart'ta başlayan 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin başvurabileceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman bitiyor? PYBS burs başvuru ücretleri ne zaman yatacak?

PYBS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin sınav başvurusu, 21 Mart 2016 tarihinde alınmaya başladı. 21 Mart'ta başlayan PYBS başvuruları 8 Nisan 2016 tarihinde son bulacak.

8'inci sınıf öğrencilerinin, ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak, bu öğrenciler ayrıca PYBS'ye katılmayacak ancak sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edecek.

Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

2016 PYBS SINAVI NE ZAMAN?

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman yapılacak? 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri başvurabileceği sınav, Türkiye genelinde 28 Mayıs'ta saat 10.00'da yapılacak.

Sınav, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerek görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla, Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te düzenlenecek.

Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrencilerden, meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 11'inci sınıf öğrencileri, 1-14 Ağustos 2016 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapacak. Tercih yapmayan öğrenciler, bu haklarından yararlanamayacak.

PYBS Başvuru ve Uygulama e-kılavuzuna, MEB'in internet sitesinden ulaşılabilinecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11 inci sınıflar için 17 Mayıs 2016 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.