Rabbena Atina & Rabbena Firli Duası okunuşu ve anlamı

Rabbena Atina & Rabbena Firli Duası okunuşu ve anlamı
Peygamber Efendimizin sık sık okuduğu Rabbena atina duası Bakara suresinin 201. Ayetinde, Rabbenağfirli duası ise Hz. İbrahime ait olan ve İbrahim suresinin 41. ayetinde yer alır. Her iki dua da Kuran-ı Kerim’de ayet olarak geçer.

Rabbena Atina ve Rabbenağfirli duaları beş vakit kılmakta olduğumuz namazlarımızın ayrılmaz bir paçası olduğu gibi aynı zamanda da hayatımızın ve dualarımızın da ayrılmaz bir parçasıdır. Bu iki büyük dua Kur'an-ı Kerimde yer almaları hasebi ile aylında iki büyük ayeti kerimedir. Şimdi bu iki büyük duayı ve bu duaları hakkındaki hadis iş şerifleri aktaralım.

Rabbena Atina Duası Okunuşu

Rabbenâ âtinâ fid'dünyâ haseneten
ve fil'âhireti haseneten ve gınâ azâbennâr.
Birahmetike yâ Erhamerrahimîn.

Rabbena Atina Anlamı

Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette
de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. Ey Rabb'im,
merhamet edenlerin merhamet edicisi, bize rahmetinle
muamele eyle.

Bu dua hakkındaki hadis: Ey Adem oğlu, sen, Allah’ın azabına takat getiremezsin. Onun için, “Rabbena âtina fid-dünya haseneten ve fil-âhireti haseneten ve kına azabennar” demelisin. (hadis i şerif)

Rabbena Firli Duası Okunuşu

Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-mü'minîne yevme
yekumü'l hisâb. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn.

Rabbena Firli Duası Anlamı

Ey bizim Rabb'imiz! Beni, anamı ve babamı ve
bütün mü'minleri hesap gününde bağışla. Ey Rabb'im
merhamet edenlerin merhamet edicisi, bize rahmetinle
muamele eyle.
Bu dua hakkındaki hadis: Duanın efdali, dünya ve ahirette Rabbinden af ve afiyet istemektir. Affa ve afiyete kavuşan, dünya ve ahirette kurtuluşa ermiştir. ( Hadis şerif – Tirmizi)

10
3
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum