Ra’d suresi, 28. ayetten hareketle Allah’ı (c.c.) anmak ile huzurlu olmak arasında nasıl bir bağlantı olabilir

Ra’d suresi, 28. ayetten hareketle Allah’ı (c.c.) anmak ile huzurlu olmak arasında nasıl bir bağlantı olabilir
Ra’d suresi, 28. ayetten hareketle Allah’ı (c.c.) anmak ile huzurlu olmak arasındanasıl bir bağlantı olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Bunlar, iman edenler ve Allah’ı zikrederek gönülleri huzura kavuşanlardır. Bilesiniz ki gönüller ancak Allah’ı zikrederek huzura kavuşur.” (Ra’d suresi, 28. ayet.)
Yukarıdaki ayetten hareketle Allah’ı (c.c.) anmak ile huzurlu olmak arasında
nasıl bir bağlantı olabilir? Yorumlayınız.

Allah’ı ne kadar anarsak, Allah yolunda ne kadar ilerlersek, Allah’a o kadar yakın oluruz, buda bize huzur getirir.

Nitekim yüce Allah 27. âyetin son cümlesinde doğruyu arayıp ona yönelenleri yani tercihlerini bu yönde kullananları hidayete erdireceğini haber vermekte, 28. âyette ise doğru yolu arayanların vasıflarını bildirmektedir. Âyetin bağlamı dikkate alındığı takdirde Allah’ı zikretmekten maksadın Kur’an olduğu düşünülebilir. Zira bir önceki âyette inkârcıların kabul etmedikleri şey Kur’an’dı; buna karşılık müminlerin gönüllerini huzura kavuşturan zikir de yine Kur’an’dır. Ayrıca Kur’an-ı Kerîm’de birçok yerde zikr kelimesi Kur’an’ın adı olarak geçmektedir (meselâ bk. Hicr 15/9; Nahl 16/44; Enbiyâ 21/50; Fussılet 41/41 vd.). Bununla birlikte zikr masdar olarak “anmak” mânasına gelir; âyette bu mânanın yani dil veya kalp ile Allah’ın anılmasının kastedilmiş olması kuvvetle muhtemeldir. Allah’ın hidayete erdirdiği kimseler Allah’a ve Kur’an’a gönülden ve samimi olarak inanan, Kur’an-ı Kerîm’i okumakla ve Allah’ın adını anmakla kalpleri huzur, ruhları sükûnet bulan kimselerdir.

150
10
10
10
11
10
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.