Ra’d suresi, 40. ayet Hz. Muhammed’in (s.a.v.) göreviyle ilgili nasıl bir sınır koymaktadır

Ra’d suresi, 40. ayet Hz. Muhammed’in (s.a.v.) göreviyle ilgili nasıl bir sınır koymaktadır
Ra’d suresi, 40. ayet Hz. Muhammed’in (s.a.v.) göreviyle ilgili nasıl bir sınır koymaktadır, değerlendiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Onlara vadettiğimiz azabın bir kısmını sana göstersek de (göstermeden) senin ruhunu alsak da senin görevin sadece tebliğ etmektir. Hesap görmek ise bize aittir.” (Ra’d suresi, 40. ayet.)

Yukarıdaki ayet, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) göreviyle ilgili nasıl bir sınır koymaktadır? Değerlendiriniz.

Cevap: Peygamber sadece aracıdır. Başka bir yetkisi yoktur. O uyarıcı olarak üzerine düşeni yapmalıdır.

Geleceği haber verilen azap er veya geç mutlaka gelecektir. Hz. Peygamber bunu görebilir de görmeyebilir de. O, müşriklere verilecek cezanın bir kısmına şahit olabilir, bir kısmını da görmeden vefat edebilir. 38. âyette belirtildiği üzere her şeyin takdir ve tayin edilmiş bir zamanı vardır; zamanı geldiğinde gerçekleşecektir. Nitekim Bedir, Huneyn ve benzeri savaşlarda müşriklerin ileri gelenlerinden birçoğu öldürülmüş, Hz. Peygamber bu olaylara bizzat şahit olmuştur. Vefatından sonraki olaylarda cezalandırılanları ise görmemiştir. Peygamberin görevi insanları cezalandırmak veya onların cezalandırıldığını görmek değil, ne pahasına olursa olsun Allah’ın gönderdiği vahyi insanlara tebliğ etmektir. Hesap sorup ona göre amellerin karşılığını vermek Allah’a aittir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.