Ra'd suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Ra'd suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Ra'd suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Ra'd suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Ra'd suresi kaç sayfadan oluşur, Ra'd suresi toplam kaç sayfa, Arapça 248 nasıl yazılır detaylar haberimizde...

Ra'd suresi 248. sayfadan başlar ve 254. sayfada biter. Mekke döneminde inmiştir ve 43 âyettir. Sûre, adını 13. âyette geçen “Ra’d” kelimesinden almıştır. “Ra’d” gök gürültüsü demektir. Sûrede başlıca Allah’ın birliği, peygamberlik, öldükten sonra dirilmek ve hesap ile müşriklerin İslâm hakkında ortaya attıkları şüpheler konu edilmektedir.

Ra‘d sûresin konusu

Ra‘d sûresinde Allah’ın varlığı, birliği, ilmi ve kudretinin aklî delillerle ispatı; evrenin sahibi ve ondaki tasarruf hususunda tek yetkili oluşu, bu sebeple ibadete lâyık ve müstahak tek mâbud oluşu, peygamberlik ve peygamberlerin doğrulukları, evlenme, çocuk sahibi olma gibi bazı nitelikleri, vahiy ve Kur’ân-ı Kerîm’in hak oluşu, Kur’an’ın özellikleri,öldükten sonra dirilme, hesap verme, cennet ve cehennem, samimi müminlerin özellikleri, müşriklerin ortaya attığı şüpheler ve bunlara verilen cevaplar, Ehl-i kitabın Kur’an karşısındaki tutumu ile toplumların kaderini etkileyecek derecede önemli birçok ahlâkî konu, tabiat olayları ve gök cisimleri arasındaki ilâhî nizam vb. konular ele alınmıştır.

Arapça 248 nasıl yazılır : ٢٤٨

Ra‘d sûresi okumanın faziletleri nedir

Kim Ra’d sûresini okursa, geçmiş ve kıyâmete kadar gelecek bulutların hepsinin ağırlığının on katı sevâb verilir. Kıyâmet günü Allahü teâlânın ahdini (sözünü, va’dini) yerine getirenlerden olarak diriltilir. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Ubey bin Kab, Allah Resulü’nden (s.a.a) şöyle bir rivayet nakletmektedir: Allah Teala Rad suresini okuyan herkese geçmişte, halihazırda ve gelecekte geçmekte olacak olan bulutların on kat fazlası kadar iyilik verir ve kıyamet günündeyse o şahıs, İlahi ahde vefa edenlerin zümresinden sayılıverir.[ Tabersi, Mecmau’l-Beyan, c 6, s 419; Muhaddis Nuri, Müstedrekü’l-Vesail, c 4, s 342.]

Yine aynı şekilde, İmam Sadık’tan (a.s) şöyle bir rivayet nakledilmiştir: Rad suresini çokça okuyan kimseyi Ehlibeyt (a.s) düşmanlarından olsa dahi, Allah Teâlâ dünyada yıldırım çarpmasıyla helak etmez. Eğer Şii Kur’an karilerinden olacak olursa, Allah Teala onu endişelenmesine gerek kalmadan cennete götürüverir, o şahsın şefaati; tanıdıkları, ailesi ve mümin kardeşleri hakkında kabul oluverir.[ Saduk, Sevabu’l-Amal ve İkabu’l-Amal, s 107.]

Ra’d Suresinin Sırları Hakkında Rivayetler

  • Düşmanın kahrı için okunur.
  • Semavi afetlerden (sel vb.) korunmak için her gün okunur.
  • Yaramaz çocuğun üzerine okunursa saklinleşir.
  • Çocuk üzerine okunursa cinlerin şerrinden korunur.
  • Her kim;
    • Bağ, bahçe veya iş yerinin verimli olmasını
    • Yaptığı ticaretin kazançlı olmasını,
    • Mal ve mülkünün hayırlı olmasını,
    • Yöneldiği işin hayırlı sonuçlar getirmesini,
istiyorsa, Rad suresinin 1-3 ayetlerini zeytin ağacından yapılmış bir tahtanın üstüne yazmalı ve o yerlerin dört bir köşesine (ayak basılmayacak, temiz bir yere) gömmeli veya asmalıdır. Umulur ki bi-iznillah bereketlenir.

İlgili Haberler

Kaynak:Eğitim Sistem

21
4
8
2
3
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.