Radyoaktifliğin nasıl ortaya çıktığını, radyoaktiflik konusunda çalışma yapan ilk bilim insanlarını, bu kişilerin çalışmalarını

Radyoaktifliğin nasıl ortaya çıktığını, radyoaktiflik konusunda çalışma yapan ilk bilim insanlarını, bu kişilerin çalışmalarını
Radyoaktifliğin nasıl ortaya çıktığını, radyoaktiflik konusunda çalışma yapan ilk bilim insanlarını, bu kişilerin çalışmalarını ve atom modellerine katkısını araştıralım. Araştırma sonuçlarını sınıfta arkadaşlarımızlapaylaşalım.

Radyoaktiflik konusunda çalışma yapan ilk bilim insanı Marie Curiedir.120 yıl önce radyum elementini keşfetmiştir. Nobel ödülü alan ilk kadındır. Uranyumla yaptığı deneyler sonucu radyoaktiviteyi keşfetmiştir. Toryumun radyoaktif özelliğini bulup radyum elementini ayrıştırmıştır. Curie’nin yönetimi altında, dünyanın ilk çalışmaları radyoaktif izotoplar kullanılarak, neoplazmaların tedavisi içine yapılmıştır.

Radyoaktivite, radyoaktiflik, ışınetkinlik veya nükleer bozunma, atom çekirdeğinin, tanecikler veya elektromanyetik ışımalar yayarak kendiliğinden parçalanmasıdır, bir enerji türüdür. Çekirdek tepkimesi sırasında ortaya çıkar. İnsan vücudunun da, birçok nesnenin de içinden geçebilir. Yalnızca toprağın, kayaların ve özellikle kurşunun içinden rahatça geçemez. Radyasyon yayan nesneler, radyoaktif olarak adlandırılır.

121
125
76
33
33
37
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum