Ramazan ayı içinde sizi en çok heyecanlandıran ibadet nedir

Ramazan ayı içinde sizi en çok heyecanlandıran ibadet nedir
Ramazan ayı içinde sizi en çok heyecanlandıran ibadet nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslümanlar Ramazan ayı boyunca oruç tutarlar bu yüzden Ramazan sabır ve ibadet ayı olarak bilinir. Ramazan ayı oruç, teravih namazı ve Kur'an-ı Kerim okumak olarak sıralayabiliriz.

Teravih namazı

Ramazan ayı denildiğinden akla gelen en önemli ibadetlerden birisi de teravih namazıdır. Yatsı namazının son sünnetiyle vitir namazı arasında kılınan ve 20 rekât olan bu namaz hakkında Peygamberimiz hadislerinde; faziletine inanarak kılanların anasından doğduğu gün gibi günahlarından kurtulacağı namaz olarak bahsetmiştir. Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte başlayan bu namazın gecesinde sahura da uyanılmaktadır.

Ramazan orucu

Yine Ramazan ayı denildiğinde akla gelen en önemli ibadetlerden birisi Ramazan orucudur. Gece sahura kalkılarak yemek yenip daha sonra akşam ezanına kadar hiçbir şey yemeden ve içmeden geçirilerek yapılan bu ibadet, nefse karşı bir duruşu simgelemektedir. Yalnızca ağza konan yiyeceklerin değil, ahlaki yanlışların da önüne geçen oruç, yoksulun halinden anlayıp, onlarla beraber olmayı da öğütleyerek toplumsal birliktelik meydana getirmektedir. Bu ayda iftar sofraları misafirlere, akrabalara ve yoksullara açık olmalıdır. Kur’an-ı Kerim’de Ramazan orucu için “Kim ramazan ayını oruçlu geçirir de, kendi nefsine Ramazandan sonra Allah'a isyan etmeyeceğine dair söz verirse sorgusuz ve sualsiz Cennet’e girer.” ifadeleri yer almaktadır.

Kur’an-ı Kerim okumak

Allah’ın yeryüzüne bir mesajı, insanlara yol göstericisi olan Kur’an-ı Kerim’i okumak ve anlamak insanlara daima farz olmuştur. Öyle ki Yüce Allah’ın bizlere gönderdiği ilk emir “Oku” emri olmuştur. Ramazan ayı içerisinde diğer birçok ibadette olduğu gibi Kur’an okumak da ayrı bir yere ve öneme sahiptir. Bu sebeple özellikle camilerde bu ayda hatimler indirilmekte ve bolca Kur’an okunmaktadır.

1
1
13
14
33
33
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.