Ramazan ayının Müslümanlar açısından önemi

Ramazan ayının Müslümanlar açısından önemi
Sizce Ramazan ayının Müslümanlar açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu gecenin değeri Kur’an-ı Kerimde bin aydan hayırlı gece olarak anlatılmaktadır. İkinci bir önemi ise ramazan orucunun tutulmasıdır. Bu ibadet Müslümanların sabırlarını, iradelerini ve nefislerini kontrol etmelerini sağlayan bir ibadettir.

Ramazan ayı biz Müslümanlar için çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü, yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi bu aydadır, farz olan Ramazan orucu bu ayda tutulur. Ramazan ayı günahlardan kurtuluş ayıdır. Bu yüzden çok önemlidir.

Ramazan ayı hicri aylardan biridir. Ramazan ayında oruç tutmak farzdır. İslam’ın beş şartından biri olan oruç, Ramazan ayında farz kılınmıştır. Ramazan ayı hicri olarak dokuzuncu aydır. Ramazan sıcak olan anlamına gelmektedir. Ramazan ayı, Müslümanlar için en önemli aylardan biridir.

Kuranı Kerim, Ramazan ayında indirilmeye başlanmıştır. Ramazan ayında tamamlanmıştır. Ramazan ayında farz oruç tutulur. Teravihler kılınır, hatimler yapılır, mukabeleler okunur. Bu nedenle ibadet ayı olarak Müslümanlar için bir fırsattır. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem beraat olan Ramazan ayının iyi değerlendirilmesi gerekir. Oruç Allah rızası için tutulur. Karşılığı Allah’tan beklenir. Allah için yapılan amellerdendir. Oruç tutmak en önemli ibadetlerden biridir.

52
11
8
4
53
52
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum