Ramazan aylarında cami minarelerinin arasına gerilen tellerin üzerindeki ampuller ve bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampuller

Ramazan aylarında cami minarelerinin arasına gerilen tellerin üzerindeki ampuller ve bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampuller
Ramazan aylarında cami minarelerinin arasına gerilen tellerin üzerindeki ampullerve bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampuller seri mi yoksa paralel mi bağlıdır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Ramazan aylarında cami minarelerinin arasına gerilen tellerin üzerindeki ampuller ve bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampuller seri mi yoksa paralel mi bağlıdır

Ödev cevabı kısaca : Camilerdeki minarelerin arasına gerilen teller üzerindeki ampuller ve bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampuller paralel bağlıdır. Bu, bir ampulün arızalanması durumunda diğerlerinin etkilenmemesini sağlar.

Camilerdeki minarelerin arasına gerilen teller üzerindeki ampuller genellikle paralel bağlıdır. Bu, bir ampulün yanması durumunda diğer ampullerin etkilenmemesini ve devre dışı kalmamasını sağlar. Eğer seri bağlantı olsaydı, bir ampulün yanması durumunda devre kırılacağı için diğer ampuller de sönerdi. Bu nedenle paralel bağlantı tercih edilir. Bahçe aydınlatmalarında da genellikle paralel bağlantı kullanılır çünkü bir ampulün arızalanması durumunda diğerlerinin yanmaya devam etmesi istenir.

1
0
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.