Ramazan aylarındaki mahyalarda kullanılan ampullerin çoğunun paralel olarak bağlanmasının avantajları ve dezavantajları var mı

Ramazan aylarındaki mahyalarda kullanılan ampullerin çoğunun paralel olarak bağlanmasının avantajları ve dezavantajları var mı
Ramazan aylarındaki mahyalarda kullanılan ampullerin çoğunun paralel olarak bağlanmasının avantajları ve dezavantajları var mıdır, varsa bunlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ramazan aylarındaki mahyalarda kullanılan ampullerin çoğunun paralel olarak bağlanmasının avantajları aşağıdaki gibidir;

  • Ampullerden biri bozulduğu zaman mahyada bulunan yazılar tamamen sönmez,
  • Ampuller seri bağlama yöntemine göre daha parlak yanar,
  • Bozuk ampuller kolay bir şekilde bakılarak tespit edilebilir,
  • Ampullerin çalışması için gerekli voltajın her ampule kolay bir şekilde ulaştırılabilir.

Mahyalarda yazılar tamamen söneceğine bazen sadece 1-2 lambanın söndüğünü görürsünüz. Bu bazen komik durumlara da yol açabiliyor. Bu kötü sonuçlar doğurabilse de bir avantaj olarak görülür, çünkü hangi lambanın bozulduğunu iki minare arasında bulmak çok zor olabilir.

Ayrıca mahyadaki ampullerin hepsi eşit nitelikte ampullerdir, ve bu ampuller tahminimce şehir elektriği hattı 220V gerilimle çalışırlar. Seri bağlı çok sayıda ampulün her birine 220V gerilim sağlamak için uygulanacak prosedür mahya sistemi için uygun değil, bu yüzden paralel bağlama tercih edilir.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.