Ramazan bayramı ne zaman, hangi gün başlayacak

Ramazan bayramı ne zaman, hangi gün başlayacak
Ramazan bayramı için geri sayım başladı. 11 ayın sultanı Ramazanın sonuna geliyoruz. şimdi aratılan sorular arasında en merak edilen Ramazan bayramı ne zaman? oldu. İşte bu konu ile ilgili ayrıntılar...

Müslümanlar için önemli bir yere sahip olan Ramazan Bayramına günler kaldı. Merak edilen soru ise Ramazan bayramı ne zaman? ve Ramazan bayramı tatili kaç gün olacak? soruları oldu. Sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık. İşte Ramazan bayramı günü ve tatil süreleri hakkında detaylı bilgiler...

2017 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

24 Haziran 2017 Cumartesi RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ
25 TEMMUZ 2017 Pazar GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI- 1.Gün
26 TEMMUZ 2017 Pazartesi RAMAZAN BAYRAMI- 2.Gün
27 TEMMUZ 2017 Salı RAMAZAN BAYRAMI- 3.Gün

Müslümanların iki büyük bayramından biri. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı "Fıtır bayramı" adı da verilmektedir.

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA

 Resulullah (s.a.s) Medine'ye hicret ettiği zaman Medinelilerin eğlenip neşelendigi iki bayramları vardı. Hz. Peygamber Medinelilere özgü olan, cahiliye izleri taşıyan bu bayramların yerine bütün müslümanların sevinip eğleneceği İslâm'ın iki bayramını onlara haber verdi: "Allahu Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan bayramı ile Kurban bayramını hediye etti" (Sünen-i Ebû Dâvud, Salat, 239). Bayram, Ramazan çıkıp bayramın başladığı Şevval hilalini görmekle, havanın bulutlu olması durumunda da Ramazan'ı otuz gün tutmakla başlar. Ramazan'ın yirmi dokuzunda hilal görünürse, ertesi gün Şevval'in biridir ve bayram yapılır (Sünen-i Ebû Dâvud, 3/306).
 
Ramazan bayramı, bir aylık oruçtan sonra yeme-içmenin ve her türlü helal nimetten yararlanmanın mübah olduğu; müslümanların eğlenip birbirlerini ziyaret ettikleri, hediyeleştikleri; çocuklarin, fakirlerin ve kimsesizlerin sadaka verilerek sevindirildiği; kısaca İslâmî kardeşliğin toplumun her kesiminde canlı olarak yaşandığı; bütün bunlarla birlikte Allah'a karşı da sorumluluklarının bilinciyle topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ramazan bayramında yapılması vâcib olan fıtır sadakası vermek, bayram namazı kılmak gibi ibadetlerin yanında sünnet, müstehab olanları da vardır. Ramazan'ın ilk gününde oruç tutmak ise haramdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.