Reform hareketleri ile bilim arasında nasıl bir ilişki vardır

Reform hareketleri ile bilim arasında nasıl bir ilişki vardır
Reform hareketleri ile bilim arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeni Çağ Avrupa’sında görülen gelişmeler feodalitenin ve kilisenin etkisini ortadan kaldırmıştır. Düşünce ve bilim hayatında skolastik düşünce yerine pozitif düşünce egemen olmuştur. Bu durum Avrupa’nın gelişmesinin önündeki engellerin kaldırılmasını sağlamıştır.

  • Din, bilimin gelişmesini engelliyordu. Bu nedenle Rönesans'ın etkisi ile, dinde Reform yapılma çalışmaları, ayaklanmalar başladı.
  • Bilim din yüzünden gelişemiyor, kilise bilim insanlarını öldürüyordu. Bilimin gelişmesi demek, dinin zayıflaması anlamına geliyordu.
  • Tüm bunların son bulması için Avrupa'da dinde reform gerçekleşti.

Reform hareketleri ile bilim arasındaki ilişki

Reform hareketleri, kilisenin etkisini azalttı. Kilisenin skolastik düşünce tarzı azaldığı için bilimsel ve özgür düşünce gelişti.

Ayrıca kilisenin etkisindeki eğitim kurumlarında laik eğitim verilmeye başlandı. Bu durum özgür düşünceyi ve bilimsel araştırmaların önünü açtı.

Reform hareketleri özgür düşünceyi ve eğitim geliştirdiği için bilim de gelişti.

82
25
25
75
23
13
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.