Renkleri canlandıran deterjanların nasıl bu etkiyi sağlar

Renkleri canlandıran deterjanların nasıl bu etkiyi sağlar
Renkleri canlandıran deterjanların nasıl bu etkiyi sağladığını ve bu işlemde kullanılan tekniklerin fiziğin hangi alt dalları ile ilişkili olabileceği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bildiğiniz gibi 2 türlü deterjan vardır. Beyazlar için ve renkliler için kullanılan. Deterjanlar içeriğinde sabun dışında beyazlatıcı ve optik parlaklaştırıcı ürünler de bulundururlar.
Beyazlatıcılar adından da anlaşabileceği üzere beyazları yıkamak için kullandığımız deterjanlarda daha çok bulunur, bu ürünler renklerin soluklaşmasını sağlarlar. Çamaşır suyu örnek verilebilir. Optik parlaklaştırıcı ürünler ise mavi ışığın daha çok yansıtılmasını sağlar ve bu sayede çamaşırlar daha az sarı ve daha çok beyaz görünür.

Bu yüzden beyaz çamaşırları yıkamak için kullandığımız deterjanlarda beyazlatıcı ürünler ve Optik parlaklaştırıcı ürünler daha fazla bulunur. Aynı şekilde, renkli çamaşırları yıkadığımız deterjanların içerisinde ise bu ürünler daha az bulunur onun yerine renklerin daha canlı yansıtılmasını sağlayan ürünler bulunmaktadır.
Bu durum fiziğin alt dalı olan "Optik" ile ilgilidir. Optik ışık hareketlerini inceler, ışığın diğer maddelerle etkileşimini açıklar. Deterjanlarda kullanılan bu ürünlerde kısmen ışığın farklı yansıtılması ile ilgilidir.

157
12
208
2
20
4
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.