Replika ürün nedir, nasıl anlaşılır

Replika ürün nedir, nasıl anlaşılır
Replika sözlükte "kopya, tıpatıp aynısı" anlamlarına gelmektedir. Replika ürün, Orjinal ürün ile dış görünüş bakımından tıpatıp aynısı olan, fakat üretim yerleri, kullanılan malzeme, fiyatı orjinal ürüne göre farklı olan ürünlere denir.

Orjinal ürün ile replika ürün arasındaki farklar

1. Orjinal ürünlerde genel firma garantisi mevcutken replika üründe garanti diye bir kavram yoktur,

2. Orjinal ürün herhangi bir arıza durumunda koşulsuz iade edilebiliyorken replika ürün iade edilemez,
3. Orjinal ürünlerde yasal hakkınızı resmi belgelerle arabilirsiniz fakat replika ürünlerde bu tür belgeler sizlere verilmediği için hak iddaa edemezsiniz,
4. Orjinal ürünlerde yaygın servis ağı bulunurken, replika ürünlerde bu sadece satın aldığınız yer ile sınırlıdır.
5. Orjinal ürünlerin fiyatları yüksekken, replika ürünlerin fiyatları daha düşüktür.
6. Orjinal ürünler ile replika ürün arasında ürüne göre ağırlık, malzeme kalitesi ve donanım parçaları yönünden farklılıklar olabilmektedir.

En çok hangi ürünlerin replikaları bulunmaktadır

  1. Cep telefonu
  2. Saat
  3. Parfüm
  4. Bayan çanta
  5. Spor giyim
  6. Takı

Replika ürünler nasıl anlaşılır

Ürünün türüne göre replika olup olmadığı çeşitli yollarla anlaşılabilir.

Ağırlık faktörü: Örneğin bir saat ağırlığına göre replika olup olmadığı anlaşılabilir.
Fiyat faktörü: Örneğin bir parfümün orjinal fiyatı 500 TL civarlarındayken piyasada 50 TL'ye satanlar varsa bu ürünle kesinlikle replikadır.
Donanım faktörü: Örneğin bir orjinal akıllı cep telefonu çeşitli performans testlerinde yüksek skorlar alıyorken replika ürün bu perfomansı gösteremez.
Malzeme kalitesi: Örneğin bir orjinal akıllı cep telefonu malzemesinde herhangi bir sorun yaşanmazken replika telefonlarda renk solması, dokunmatik tuşlarda basmama gibi problemler ortaya çıkabilir.

Neden replika ürün tercih edilir

Replika ürün orjinal ürünlerin pahalı olması insanların alım gücü olmaması sebebiyle tercih edilir. Popüler ürünleri daha ucuza alma hevesi replika ürünlere yönelimi artırmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.