Revü nedir, Revü ne demek

Revü nedir, Revü ne demek
Revü, çeşitli dans ve oyunlardan oluşmuş, zengin görünümlü sahne gösterisi. Bu tür gösteriler yapan topluluk anlamına gelmektedir.

Revü güncel espriler, skeçler, ve monologlara yer veren hafif ve eğlendirici sahne gösterisidir. Kökeni ortaçağ Fransız sokak gösterilerine dayanmakla birlikte bugünkü hâlini 19. yüzyılda almıştır. Paris'te birçok yıldızın sahne aldığı Folies Bergère'de gelişmiştir.

  1. Çeşitli dans ve oyunlardan oluşmuş, zengin görünümlü sahne gösterisi. Örnek: Güzel bir kadın, filmlerdeki asker revü kızları gibi bir selam verdi. S. F. Abasıyanık
  2. Konu açısından sıkı bir bütünlüğü olmayan, birbirlerine gevşekçe bağlanmış, kendi başlarına anlamları olan tablo, ezgi, tekli konuşma, kısa oyun, dans ve karşılıklı konuşmalardan oluşan, kimi eğlendirici, kimi taşlayıcı bir gösteri biçimi.

Tiyatro Terimi Olarak Revü:
Konu açısından sıkı bir bütünlüğü olmayan, birbirilerine gevşekçe bağlanmış, kendi başlarına anlamları olan tablolardan kurulu, ezgi monolog, skeç, dans ve karşılıklı nükteli konuşmalardan oluşan, bazen eğlendirici, bazen taşlayıcı bir gösterici biçimi.

Revü ne demek, TDK'ye göre anlamı

Revü kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Revü, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre revü kelimesi anlamı şu şekildedir:

Çeşitli dans ve oyunlardan oluşmuş, zengin görünümlü sahne gösterisi

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.