Ritim, dinlediğimiz şarkının duygusunu etkiler mi

Ritim, dinlediğimiz şarkının duygusunu etkiler mi
Ritim, dinlediğimiz şarkının duygusunu etkiler mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet etkiler. Ritmi hızlı bir şarkının duygusu ile ritmi yavaş bir şarkının duygusu aynı olmaz.

Ritim, bir dizede, bir notada vurgu, uzunluk veya ses özelliklerinin, durakların düzenli bir biçimde tekrarlanmasından doğan ses uygunluğudur. Tartım ya da dizem diye de adlandırılabilir.

Sadece müzikte değil birçok alanda ritim olgusu vardır. Kalbimizin atışı ritimdir ya da spor yaparken de ritmi kullanırız.

  Müzik dilinde kullandığımız ritmi yakalamak için birçok alet kullanabiliriz. Bunlara Vurmalı Çalgılar, Perküsyon, Ritim aletleri gibi isimler verilmektedir. Piyasada birçok vurmalı çalgı mevcuttur. Türk müziğinde kullandığımız ya da dünya müziklerinde kullanılan birçok vurmalı çalgı türleri bulunur.

Ritim müzikal yapıyı oluşturan temel ögelerden biridir. Ritim, bir müzik cümlesinde, kuvvetli
zamanlarla zayıf zamanların düzenli aralıklarla yinelenmesi ve süre (uzunluk) değerlerinin belirli
bir düzen içinde birbirini izlemesiyle oluşur.

Ritim müziğin “zaman” boyutunu düzenleyerek seslerin süresini belirler. Ritmik düzen, müzik eserinin bütün ögelerini birleştirici özelliktedir. Ritim günlük yaşamımızda da vardır. Kalp atışımız, nefes alıp verişimiz, yürüyüşümüz ritimsel özelliği olan durumlardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

7
27
7
7
8
6
40
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.