Ritüel, ayin, ibadet kavramları sizde ne gibi anlamlar çağrıştırıyor

Ritüel, ayin, ibadet kavramları sizde ne gibi anlamlar çağrıştırıyor
Ritüel, ayin, ibadet kavramları sizde ne gibi anlamlar çağrıştırıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Âyin ya da ritüel, genellikle önceden belirlenmiş bazı kurallara göre icra edilen dinî tören. Ayinlerde çoğunlukla sembollerden ve ilahî kavramlardan faydalanılır. Genellikle tapınaklarda, özel giysilerle ve bazı dinlerde özel makyajlarla yapılır. Yanlış bir kanı olarak genellikle Hristiyanlığa atfedilir.

İbadet, genellikle bir Tanrı'ya yönelik yapılan eylemlerin genel adıdır. İbadet, farklı dinlerde farklı şekillerde yapılabilir.

Bana din ile ilgili yapılan geçmişten günümüze ulaşan bazı dini törenleri çağrıştırıyor. Mesela insanların günahlarından arınmak için ibadet etmeleri Tanrı’ya af dileklerini sunmaları, ya da bir yerden girerken önce sağ ayaklarını atarak besmele çekerek girmeleri geliyor.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.