Rıza Soyak Kılıç! Bak, koskoca bir tarih göçüyor! sözüyle ne anlatmak istemiş olabilir

Rıza Soyak Kılıç! Bak, koskoca bir tarih göçüyor! sözüyle ne anlatmak istemiş olabilir
Rıza Soyak Kılıç! Bak, koskoca bir tarih göçüyor! sözüyle ne anlatmak istemiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Penceresi Sonsuzluğa Açılan Oda" adlı metinde Rıza Soyak Kılıç Ali'ye "Kılıç! Bak, koskoca bir tarih göçüyor!" demiştir. Bu söz ile;

Atatürk, Türk milletinin kurtuluş mücadelesine birebir tanıklık etmiştir. Bu yönden Atatürk, bir nevi tarihi belgedir. Atatürk'ün ölmek üzere olması Rıza Soyak'a bu sözleri söyletmiştir.

Atatürk'ün Milli Mücadele ve Cumhuriyet'in kuruluşuna öncülük etmiş büyük bir lider olması sebebiyle, adeta Türk Tarihinin bir döneminin kendisi ile bitiyor olduğunu söylüyor.

Atatürk bu dönemde her alanda öncü olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'ne tanıklık etmiş ve yön vermiştir. Bu sebepten kendisi de koskoca bir tarihtir.

2
2
8
4
5
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.