Roma, işlevsel özellikler bakımından nasıl bir etki alanına sahiptir

Roma, işlevsel özellikler bakımından nasıl bir etki alanına sahiptir
Roma, işlevsel özellikler bakımından nasıl bir etki alanına sahiptir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Roma, işlevsel özellikler bakımından nasıl bir etki alanına sahiptir

Ödev cevabı kısaca : Roma, işlevsel özellikler bakımından dünya genelinde etkili bir alana sahiptir. Hem tarihsel hem de günümüz bağlamında önemlidir. Roma, tarih boyunca politik, kültürel, dini ve ekonomik birçok etkinliğin merkezi olmuştur. Şehir, Roma İmparatorluğu'nun başkenti olarak büyük bir coğrafyayı yönetti. Ayrıca Roma Katolik Kilisesi'nin merkezi olan Vatikan'ı içerdiği için dini açıdan da büyük bir öneme sahiptir. Günümüzde ise turizm, finans, ticaret ve kültür alanlarında uluslararası bir etki alanına sahiptir. Roma'nın nüfusu oldukça büyük olup birçok farklı sektörde istihdam sağlar.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.