Roma Katolik Kilisesi’nin fikrî-manevi, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda kurduğu baskıya karşı Rönesans’ın etkileri hakkında

Roma Katolik Kilisesi’nin fikrî-manevi, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda kurduğu baskıya karşı Rönesans’ın etkileri hakkında
Roma Katolik Kilisesi’nin fikrî-manevi, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda kurduğu baskıya karşı Rönesans’ın etkileri hakkında neler söyleyebilirsiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Roma Katolik Kilisesi’nin fikrî-manevi, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda kurduğu baskıya karşı Rönesans’ın etkileri hakkında neler söyleyebilirsiniz? Açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Rönesans, Roma Katolik Kilisesi'nin baskısına karşı gelişen bir dönemdir. Bu dönemde insan odaklı düşünce, sanatın yükselmesi, kültürel yeniden doğuş ve dini reformlar öne çıkar. Kilisenin gücünün sorgulanması, şehir devletlerinin yükselmesi ve ekonomik büyüme bu dönemin belirgin etkilerindendir.

  • Rönesans, Kilise baskısına karşı gelişen bir dönemdir.
  • İnsan merkezli düşünce ve kültürel yeniden doğuş vurgulanır.
  • Antik Yunan ve Roma kültürüne ilgi artar.
  • Şehir devletleri güçlenir, monarşiler etkili olur.
  • Sanat ve bilimde büyük ilerlemeler kaydedilir.
  • Dini reformlar başlar, eğitim ve ticaret gelişir.

4
6
8
11
21
38
73
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.