Rûm suresi, 21. ayetini yorumlayınız

Rûm suresi, 21. ayetini yorumlayınız
Rûm suresi, 21. ayetini yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kaynaşmanız için size kendinizden (cinsinizden) eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet var etmesi de onun (Allah’ın varlığının) delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir toplum için ibretler vardır.” Rûm suresi, 21. ayetini yorumlayınız

Ödev cevabı kısaca : Rum Suresi'nin 21. ayeti, Allah'ın varlığına dair bir delil olarak evliliği ve eşler arasındaki sevgi ile merhameti öne çıkarır. Ayet, insanların birbirleriyle yaratılışlarını ve aralarındaki duygusal bağı düşünmelerini Allah'ın büyük bir kudretinin bir göstergesi olarak gösterir. Evlilik, sadece dünya hayatındaki bir deneyim değil, aynı zamanda Allah'ın yaratılışındaki hikmeti düşünmenin bir fırsatı olarak kabul edilir.

183
70
183
37
3
6
70
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.