Rüya eş anlamlısı nedir

Rüya eş anlamlısı nedir
Rüya eş anlamlısı nedir, rüya kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük nedir rüya TDK anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Rüya eş anlamlısı ile hemen hemen her gün merak edilen kelimeler arasında bulunuyor. Rüya ya da düş, uykunun genel ve karakteristik özelliklerinden biri olup, uykunun hızlı göz hareketi adlı evreleriyle yakından ilişkili bulunan, görsel ve işitsel algı ve duygulardır.

Rüyanın eş anlamlısı olan sözcük: Hayal, düş ve umut

TDK’ya göre rüya eş anlamlısı

Türk Dil Kurumu'na bakıldığında rüya eş anlamlısı ‘düş’ olarak karşımıza çıkıyor. Bu kelimeyi hem yazılı hem de sözlü olarak rüya yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda gündelik yaşam içerisinde de değerlendirmeniz mümkün. Özellikle edebi eserlerde ve farklı yazılı metinlerde sıkça karşılaşılan kelimeler arasında bulunuyor.

Rüya kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Dilimizde de sıklıkla kullanılmaktadır. Rüya kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde anlamı aşağıda belirtilmiştir.

  • Düş
  • Gerçekleşmesi imkansız olay
  • Gerçekleşmesi beklenen ve istenen durum

Dilimizde rüya kelimesinin eş anlamlı birkaç kelimesi bulunmaktadır. Bunlar düş, hayal ve umut kelimeleridir. Cümle içerisinde rüya kelimesi yerine aynı anlam içerdiği için bu eş anlamlı kelimeler de kullanılabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.