S harfi ile başlayan çiçek isimleri

S harfi ile başlayan çiçek isimleri
S harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi S olan çiçekler hangileridir, S ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

S ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca S harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

S harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Sabun çiçeği,
  • Saffetiderûn,
  • Saksı çiçeği,
  • Saray çiçeği,
  • Saray patı,
  • Sardunya,
  • Sarı şebboy,
  • Sarmaşık,
  • Sediryaprağı,
  • Semen,
  • Sevgi çiçeği,
  • Sığırdili,
  • Sığırkuyruğu,
  • Sıklâmen,
  • Sim,
  • Susen,
  • Sümbül,
  • Sümbülteber,
  • Süsençiçegi.

S harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Sabun otu, Saponaria officinalis, Caryophyllaceae familyasından yaygın bir yıllık bitkidir. Bu bitki, yaygın sabun otu, sıçrayan bahis, karga sabunu, vahşi tatlı William ve sabun otu gibi birçok ortak isme sahiptir. Toplamda yaklaşık 20 sabun sabunu türü vardır. 

Saray çiçeği, Delphinium, düğün çiçeğigiller familyasından bir bitki cinsi. Ayrıca hezaren ve saray çiçeği olarak da bilinir. Anadolu'da 30 kadar delphinium türü vardır. Bir kısmı üzerinde kimyasal araştırmalar yapılmıştır. Tohumlarından önemli alkaloidler elde edilmektedir.

Sardunya, turnagagasıgiller familyasındandır. Anayurdu Güney Afrika olan çok yıllık bitkidir. Akdeniz ülkelerinde o kadar çok yetiştirilir ki, Akdeniz'le özdeşleştirilmiştir. Kışa dayanıklıdır. Pembe, sarı beyaz ve kırmızı tonlarında çiçekleri vardır. Eşeysiz üreyebilir ve ekilen küçük bir parçadan büyüyebilir. 

Sarı şebboy, Erysimum cheiri syn. Cheiranthus cheiri, duvar çiçeği, Brassicaceae familyasında Avrupa'ya özgü olan, başka bir yerde tanıtılan bir tür olarak yaygın olan bir çiçekli bitki türüdür. Aynı zamanda geniş bir bahçe bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Semen çiçeği, Bolu'nun Semen Dağı'nda yaygın olarak görülen endemik bir tür. Çiçeğin rengi genellikle mordur. Dağdaki çayırlarda ve ormanlık bölgelerde görülür.

Sümbülteber, Agav amica, eskiden Polianthes tuberosa, sümbülteber, Asparagaceae, Agavoideae alt ailesinde, özütleri parfümeride bir not olarak kullanılan çok yıllık bir bitkidir. Şimdi yaygın bir süs bitkisi olarak yetiştirilen tür, başlangıçta Meksika'ya özgüdür.

Kaynak:Eğitim Sistem

90
4
88
2
1
5
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.