Ş ile başlayan kaç ilimiz var

Ş ile başlayan kaç ilimiz var
Türkiye'de içinde 'Ş' harfi bulunan iller hangileridir, Türkiye'de Ş harfi ile başlayan kaç il vardır, Ş harfi ile başlayan illerimiz, Ş ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de "Ş" harfi ile başlayan toplam 2 tane il bulunmaktadır. Bu illerimiz aşağıdaki gibidir;

  • Şanlıurfa,
  • Şırnak.

Bu illerden Şanlıurfa aynı zamanda büyükşehirdir.

İllerin harflerinde 9 tane Ş var, (Eskişehir, Gümüşhane, Kırşehir, Kahramanmaraş, Muş, Nevşehir, Şanlıurfa, Uşak, Şırnak)

Ş ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Şanlıurfa, eski ve halk arasındaki kısa adıyla Urfa, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık dokuzuncu şehri. 2019 Yılı verilerine göre nüfusu 2.073.614’dir. Doğuda Mardin, batıda Gaziantep, kuzeyde Adıyaman, kuzeydoğuda Diyarbakır illeri ve güneyde Suriye ile sınırı vardır.

Şırnak Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Nuh Peygambere ait olduğu öne sürülen bir türbe, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunur. Tufandan sonra Nuh'un ilk yerleştiği şehir olduğu rivayet edilir. İl, Irak ve Suriye'ye komşudur.

Ş harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

Güneydoğu Anadolu bölgesinde olan iller, Şanlıurfa ve Şırnak.

133
62
23
6
7
18
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.