Sabıka kaydı GBT sorgulama işlemleri Nasıl Yapılır?

Sabıka kaydı GBT sorgulama işlemleri Nasıl Yapılır?
Sabıka Kaydı Sorgulama Tc Kimlik No Ile sabıka kaydı çift sorgulama Adalet Bakanlığının e-devlet sisteminde Sabıka kaydı alma - GBT sorgulama işlemleri nasıl yapıldığı haberimizde yer almakta.

Adalet Bakanlığının e-devlet sisteminde Sabıka kaydı GBT sorgulama işlemleri nasıl yapıldığı haberimizde yer almakta.

Vatandaşın internete bağlandığı her noktadan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildiği e-devlet sisteminde bu yıl içinde başlatılan online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte artık eskiden  uzun sürebilen sıra bekleme eziyeti ve yoğun işlem trafiği ile alınabilen sabıka kaydı belgesini son derece ergonomik şekilde ve bir tek birkaç dakika devam eden işlemler ile alabilme kolaylığını yurttaşlara sunuyor. Vatandaşın son derece uzun işlem trafiği ve sıra bekleme çilesi ile son derece zor şart altında alabildikleri sabıka kaydı belgesini artık bir tek birkaç dakika süren bir tık ile alabilme imkanına sahip olunması, vatandaşın yoğun olarak ilgi göstermesinin başlıca sebepleri arasında yer edinmektedir. Türkiye’de vatandaşların en küçük iş başvurularından, bankacılık işlemlerine kadar her alanda ihtiyaç duyulabilen bir belge olması sebebi ile bir tek aynı gün içerinde tüm Türkiye genelinde Adalet Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan ilgili kurumlarına on binlerce talep gidiyor. Bu konum kuruluş içi işleyişin yavaşlamasına, vatandaşın işlemlerini gerçekleştirebilmesinde önemli zorluklar ve süre kayıpları ile karşı karşıya kalmasına yol açıyor.Türkiye’de hemen  her vatandaşın hayatı içerisinde minimum bir kere gerekseme duyabildiği ve pek çok alanda çok sık şekilde karşılaşabildiği sabıka kaydı belgesini dijital platform üzerinde yer edinen e-Devlet sistemindeki yeni başlatılan online sabıka kaydı sorgulama işlemi yardımıyla sadece birkaç dakika içerisinde sabıka kaydı belgesini görüntüleyebilme fırsatına haiz olunabiliyor. Bu işlem için vatandaşların, e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor.

GBT KAYDI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Vatandaşın öncelikli olarak e-Devlet şifresi, mobil imza yada elektronik imza şeklinde dijital platformda yüksek güvenlikli giriş imkanı sunan yüksek güvenlikli giriş seçeneklerinden birisini temin etmeleri gerekiyor. e-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan e-hizmetler kategorisindeki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından basit bir halde sabıka kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme olanakı bulunuyor. Vatandaş Yargıtay’da bulunan dosya hakkında da ayrıntılı ve güncel bilgilere ulaşabiliyor. Özellikle de web üzerinden gerçekleştirilebilen online Yargıtay dosya sorgulama işlemi ile dosyanın en güncel vaziyet bilgilerinin yer aldığı neticeları öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.