Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır kompozisyon

Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır kompozisyon
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır atasözüyle ilgili kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İnsanların hayatında sabretmek önemli bir yere sahiptir. İnsanların dert, tasa, üzüntü içinde olması sabır değerinin daha da önemli olmasını sağlamaktadır. Sabretmek bir erdemdir. Sabrın insanların canını yakması beklemekle ilgilidir. Beklemek, ateşten daha yakıcıdır gibi sözler de halk arasında kullanılmaktadır.

Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır derken beklemek ile geçen süre içindeki belirsiz durumun nihayete ermesi ancak sabrın tam anlamıyla gerçekleşmesiyle oluşur. Böylece o bekleyiş bir selamete erer. Bu selamet insanın içini rahatlatır. Muradına ermesine vesile olur.

Bir işin gerçekleşmesi, o iş için gerekli şartların oluşturulması ve başarının elde edilmesiyle mümkündür. Bu da ancak sabır acıdır, meyvesi tatlıdır, sözüyle anlaşılabilir. Bir işin başarıya ulaşması ayrıca çaba da gerektirir. Çabanın içinde sabır da yer almaktadır. Sabırlı olan kimseler daha kararlı bir şekilde hedeflerine ulaşırlar.

Sabırlı olmak, çabalamak, çalışmak çok önemli değerlerdir. Sabır, insanı olgunlaştırır. Tahammül eşiğinin yükselmesine neden olur. Sabırlı olarak hayatta daha başarılı olmak ve daha iyi yerlere gelmek mümkündür. Bir öğrencinin öğrencilik yılları zor olsa da meslek hayatı emeklerinin karşılığını aldığı bir zamana dönüşmektedir.

Bu gibi örnekler sayesinde sabır acıdır, meyvesi tatlıdır sözü daha iyi anlaşılmaktadır ve nasihat olarak da kabul edilmesi gerekmektedir.

1813
819
521
257
123
115
1806
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum