Sabırla koruk helva olur, sabır acı meyvesi tatlıdır atasözlerini yorumlayınız

Sabırla koruk helva olur, sabır acı meyvesi tatlıdır atasözlerini yorumlayınız
Sabırla koruk helva olur, sabır acı meyvesi tatlıdır yukarıdaki atasözlerini yorumlayınız ve düşüncelerinizi aşağıya yazınız

Sabırla koruk helva olur, dut yaprağı atlas atasözünün açıklaması ve anlamı:

Ekşi koruk, tatlı üzüme dönüşür. Sonra üzüm suyundan pekmez, pekmezden de helva yapılır. Aynı şekilde dut yaprağından da kumaş elde edilir. Bunun gibi, sabırlı davranan kişi, olmayacak gibi görünen işlerde bile başarıya ulaşır. Sabretmesini bilen kimse hiç umulmadık başarılar elde eder.

Sabır, her gelen olumsuzluğu kabullenmek değil, aksine bir işin başarılması için gerekli mücadelenin verilmesi esnasında karşılaşılan güçlüklere göğüs germek, azim ve kararlılıkla mücadeleye devam etmek demektir. Nasıl ki, ham üzüm olan koruk bakılırsa zamanla üzüm olur, üzümden pekmez, pekmezden helva yapılır. Yine de atlas elde etmek isteyen kişi sabırla çalışacak; ipek böceği dut yaprağını yiyecek büyüyüp ipek salgılayacak, ipek kozaları ip haline sabırla getirilecek ve yine sabırla atlas dokunacak.

koruk : Henüz olgunlaşmamış ekşi üzüm.
atlas : Bir tür kumaş.

Sabır acıdır meyvesi tatlıdır atasözünün açıklaması ve anlamı:

Bir konuda sıkıntılı günlere katlanmak erdemdir. Hayatta kendi ayaklarımızın üstünde kalmak, işlerimizde başarılı olmak için güçlüklere dayanmayı ve bazı acıları yaşamayı göze almalıyız. Sabırla dayanıldığı takdirde sonuçları bizim için olumlu olacaktır.

Olumsuzluklar ve aksilikler biz insanlar içindir. Beklenmedik bir durumla karşılaşınca hemen öfkelenmemeli, sakin bir kafa ile durum değerlendirmesi yapılmalı ve biraz beklenmelidir. İnsana sabretmek güç gelir, ama güzel sonuç verir.

44
305
233
43
13
32
246
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.