Sabit makaralarda sistem dengedeyken daha büyük ya da daha küçük ağırlıkta makara kullanma

Sabit makaralarda sistem dengedeyken daha büyük ya da daha küçük ağırlıkta makara kullanma
Sabit makaralarda sistem dengedeyken daha büyük ya da daha küçük ağırlıkta makara kullanmanın yükün kuvvete olan eşitliğini etkileyip etkilemediğini araştırınız.

Sabit makaralarda değil, hareketli makaralarda etkilenir.

Hareketli makaraların prensipleri ve özellikleri hakkında bilgiler vererek, bu prensip ve bilgilerin makara ağırlığı ile ilişkisini ve dolayısıyla, yükün kuvvete olan eşitliğini etkilediğini anlatmaya çalışalım:

  • Bir yük düşünelim. Bu yük, G ağırlığında olsun. Yükü hareketli makara ile kaldırabilmek için uygulamamız gereken kuvvet, yükün ağırlığının yarısı kadar olmalıdır. Bu durumda, F = G/2 olacaktır.
  • Kuvvetten kazanç sağlanan hareketli makaralarda, bir yükü h birim kadar yükseltmek istersek 2h kadar çekeriz. Bu da bize yoldan kayıp olduğunu gösterir.
  • Kuvvet yönünün değişmediği hareketli makaralarda, uygulanan kuvvet makara ağırlığından etkilenir. Bu nedenle, yük ile kuvvet arasındaki ilişki de etkilenmiş olur.

944
816
373
347
347
187
500
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.