Sabit ve hareketli makaraların farkları nelerdir

Sabit ve hareketli makaraların farkları nelerdir
Sabit ve hareketli makaraların farkları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz. Sabit makara, bir desteğe sabitlenmiş hareket etmeyen, hareketli makara da yükle birlikte hareket eden makaradır. Sabit makara ile kuvvetin yönü değiştirilebilir.

Basit makineler, belli fiziksel bulgu ve bilgiler kullanılarak teknik açıdan kuvvet, yol ve enerji kazancı sağlayan araçlar olarak bilinmektedir. Hayatımızı kolaylaştıran basit makineler, günlük hayatımızda hemen her alanda kullanılmaktadır. Dişliler, çıkrıklar, makaralar, eğik düzlem ve palangalar basit makine örnekleri olarak bilinmektedir. Basit makineler çok çeşitlidir.

Bir yere sabit bir şekilde bağlı olan makaralar sabit makara, bir yere bağlı olmayan serbest makaralar ise hareketli makaralar olarak kullanılmaktadır. Sabit makara, kuvvetin yönünü değiştirebilir. Hareketli makara ise kuvvetin büyüklüğünü değiştirebilir. Bu fark sayesinde hareketli ve sabit makara kullanım alanları farklılaşmaktadır. Sabit ve hareketli makara kullanım alanları günümüzde oldukça yaygındır.

115
39
227
31
12
9
333
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.