Sabun köpüğüne ve asfalttaki yağ birikintisine ışık düştüğünde görünen farklı renkler nasıl oluşur

Sabun köpüğüne ve asfalttaki yağ birikintisine ışık düştüğünde görünen farklı renkler nasıl oluşur
Sabun köpüğüne ve asfalttaki yağ birikintisine ışık düştüğünde görünen farklı renkler nasıl oluşur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bunun sebebi bu maddelerin güneşten gelen tüm ışınları renkleri yansıtabilmesidir. Güneş ışığının aydınlattığı cisimler farklı renklerde görünür. Bunun sebebi Güneş’ten bize ulaşan beyaz ışığın tüm renkleri içermesidir. Tüm renkleri içeren ışık ışınları, su damlarının içinden geçtiğinde içerdiği renkleri yansıtır. Cisimlerin üzerine aynı güneş ışığı düşmesine rağmen cisimler farklı renklerde görünür. Günlük hayatta karşılaştığınız değişik renklerdeki tüm varlıklar, üzerilerine düşen ışığın bir kısmını soğurur bir kısmını ise geri yansıtır.

Güneşten gelen ışınların beyaz olduğunu biliyorsunuz. Peki, bu cisimlerin üzerine düşen güneş ışığı ile renkler arasında nasıl bir ilişki vardır?

Cevap: Tüm renkler karıştığında beyaz rengi oluşturur. Güneş ışığının aydınlattığı cisimler farklı renklerde görünür. Bunun sebebi Güneş’ten bize ulaşan beyaz ışığın tüm renkleri içermesidir. Günlük hayatta karşılaştığınız değişik renklerdeki tüm varlıklar, üzerilerine düşen ışığın bir kısmını soğurur bir kısmını ise geri yansıtır.

155
115
14
0
2
2
72
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.