Sabun reklamlarında duyduğumuz pH kavramı neyi ifade eder

Sabun reklamlarında duyduğumuz pH kavramı neyi ifade eder
Sabun reklamlarında duyduğumuz pH kavramı neyi ifade eder konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sabun reklamlarında duyduğumuz pH kavramı neyi ifade eder

Ödev cevabı kısaca : pH, bir maddenin asitlik ya da bazlık derecesini ölçen bir ölçümdür. pH ölçeği 0 ile 14 arasında değerler alır. 7, nötr pH'yı temsil ederken, 0'a yaklaştıkça maddenin asidik olduğunu ve 14'e yaklaştıkça bazik olduğunu gösterir. Sabun reklamlarında duyduğumuz pH kavramı genellikle cilt için uygunluğu belirtmek için kullanılır. İdeal cilt pH'ı 4,5 ile 5,5 arasında olduğundan, sabunların pH'ı bu değerlere yakın olmalıdır ki cildin doğal dengesini koruyabilsin.

İyi yapılmış doğal sabunların PH değerlerinin 8.5 ile 9 arasında olması gerekir. Bu sayede cildimizi en doğru şekilde nemlendirir ve nötralize hale getirir.

10
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.